Wat is visagie?

Visagist is een beroep dat zich richt op  het accentueren van de sterke punten van een gezicht en het camoufleren of corrigeren van de zwakkere punten. Het woord “visagie” is afgeleid van het Franse woord “visage”, wat “gezicht” betekent. Mensen die op dit gebied werken, worden visagisten genoemd. KZG Beauty & Fashion professional is in 2011 tot een allround visagiste opgeleid door IMKO.

Het primaire doel van het aanbrengen van make-up is om een positieve bijdrage te leveren aan iemands uiterlijk, bijvoorbeeld bij fotoshoots, bruiloften en modeshows. Visagisten werken ook in theater, televisie en film, waar fel licht de huid kan laten glanzen. Het werk van de visagist zorgt ervoor dat de kwaliteit van het beeld verbetert.

De specifieke kennis van een visagist richt zich vooral op de diverse huidtypes en kleuren van de huid met de daarbij behorende make-up. De kennis wordt beschreven in het beroepsbekwaamheidsprofiel en de inhoud van de opleiding wordt vastgelegd in het kwalificatiedossier. De regels voor de zakelijke kant van dit beroep zijn geregeld in de Code van de visagist, grimeur en toneelkapper.

Translate »
error: Content is protected !!