Bazaar eid-ul-adha in masjid noeroel islam

Een bazaar is een marktplaats die bestaat uit meerdere kleine kraampjes of winkels, vooral in het Midden-Oosten, de Balkan, Noord-Afrika en Zuid-Azië. Over het algemeen wordt in Nederland in moskeeën georganiseerd tijdens speciale evenementen.

In dergelijke bazaar verkopen moslims die dingen die vooral met islamitische cultuur verbonden zijn. KZG Beauty & Fashion heeft op in juni 2023 deelgenomen aan de bazaar van de moskee.

Eid ul-Adha, ook wel bekend als het ‘Offerfeest’, is een van de belangrijkste festivals op de islamitische kalender. Het markeert het hoogtepunt van de hadj (bedevaart) riten in Minā, Saoedi-Arabië, in de buurt van Mekka, maar wordt gevierd door moslims over de hele wereld. Het festival herdenkt de bereidheid van de profeet Ibrahim (alayhis salām) om zijn zoon te offeren toen Allāh Ta’ālā hem dat opdroeg. De vieringen van Eid-ul-Adha kunnen tussen de twee en vier dagen duren, en de handeling van Qurbāni (offer) wordt uitgevoerd na de Eid Salāh (Eid-gebeden).

Het festival wordt met veel enthousiasme en vurigheid gevierd door moslims over de hele wereld. Het is een tijd voor familiebijeenkomsten, feesten en het uitwisselen van geschenken. Moslims kleden zich in nieuwe kleren en bezoeken hun vrienden en familieleden om hen een gelukkig Eid te wensen. Ze doneren ook aan de armen en behoeftigen, en de daad van liefdadigheid wordt beschouwd als een essentieel onderdeel van het festival.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
error: Content is protected !!