Bazaar in Masjid faried-ul-islam

Een bazaar is een marktplaats die bestaat uit meerdere kleine kraampjes of winkels, vooral in het Midden-Oosten, de Balkan, Noord-Afrika en Zuid-Azië. De term is afkomstig uit het Perzisch, waar het verwees naar het openbare marktdistrict van een stad. Die in het Midden-Oosten bevonden zich van oudsher in gewelfde of overdekte straten met deuren aan elk uiteinde en dienden als de centrale marktplaats van een stad.

Over het algemeen  is een bazaar een  gebied met kleine winkeltjes en mensen die dingen verkopen, of een evenement waar mensen dingen verkopen om geld in te zamelen voor een goed doel. KZG Beauty & Fashion heeft in 2018 deelgenomen aan de bazaar van de moskee in Amsterdam Osdorp.

Straatmarkten zijn de Europese en Noord-Amerikaanse equivalenten. De term bazaar wordt soms ook gebruikt om collectief te verwijzen naar de kooplieden, bankiers en ambachtslieden die in dat gebied werken. De term souk komt uit het Arabisch en verwijst naar marktplaatsen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Translate »
error: Content is protected !!