FAQ

Toekiesfoodie

Wat is halāl?

Wat is halāl?

Halāl betekent toegestaan. Het tegenovergestelde van halāl is harām, wat verboden betekent. De term halāl wordt het meest gebruikt in de context van verbruiksartikelen. In deze context is halāl de reeks voedingsrichtlijnen die voedingsmiddelen toestaan in overeenstemming met islamitische principes.

De eenvoudige vaststelling om te gebruiken bij het identificeren of iets halāl is, is: “Alles zou halāl kunnen zijn, behalve onderstaande categorieën:

 • Alcohol en bedwelmende middelen
 • Bloed
 • Vleesetende dieren
 • Dood vlees (verwijst naar dieren en dierlijke bijproducten)
 • Opgebrande levensmiddelen
 • Varkens en derivaten daarvan

Waarom is halāl belangrijk?

Het vasthouden aan halāl voedsel is de kern van de identiteit van een moslim. Allāh Ta’ālā openbaart in  de Heilige Qur’ān nadrukkelijk:

“Verboden is u het gestorvene, het bloed en het varkensvlees en al waarover een andere naam dan die van Allāh is aangeroepen; hetgeen is geworgd en is doodgeslagen en hetgeen is doodgevallen of hetgeen door de horens van dieren is gedood en hetgeen door een wild beest is aangevreten, behalve wat gij hebt geslacht. Verder hetgeen voor afgoden is geslacht en wat gij loot door pijlen, dit is een overtreding. Heden zullen de ongelovigen aan uw godsdienst wanhopen. Vreest dus niet hen, maar Mij. Nu heb Ik uw godsdienst voor u vervolmaakt, Mijn gunst aan u voltooit en de Islam voor u als godsdienst gekozen. Maar wie door honger wordt gedwongen zonder dat hij tot de zonde is geneigd, voorzeker, Allāh is Vergevensgezind, Genadevol.” Surah al-Mā’idah (de tafel), H5, vers 3

Voor meer dan twee miljard halāl-consumenten in de wereld is halāl dus de reeks voedingsprincipes die essentieel zijn voor hun identiteit.

Geldt Halāl-certificering alleen voor vlees en gevogelte?

Nee, halāl-certificering is van toepassing op alle verbruiksartikelen. Van farmaceutische producten tot lippenstift, halāl-certificering is belangrijk om bezorgde consumenten de zekerheid te bieden dat het product dat ze consumeren geschikt is voor hen om te consumeren.

Wat zijn de voordelen van halāl-certificering voor mijn bedrijf?

Halāl-certificering komt ten goede aan bedrijven, waardoor ze gebruik kunnen maken van de halāl markt van € 1.5 biljoen die wordt ondersteund door 2 miljard halāl-consumenten. Bovendien signaleert het de kwaliteit en veiligheid van het product aan alle consumenten wereldwijd.

Zijn er verschillende certificeringsniveaus?

Nee, er zijn geen niveaus voor halāl-certificering. Een product is halāl of harām.

Hoe moet ik een halāl-certificeringsbureau selecteren?

U moet een halāl-certificeringsinstantie selecteren op basis van de volgende criteria:

 • Internationale accreditatie en erkenning
 • Halāl-normen
 • Klantenservice

Hoeveel kost halāl-certificering?

Hieronder staan de belangrijkste factoren die een rol spelen bij het bepalen van de kosten van halāl-certificering:

 • Aantal productiefaciliteiten
 • Aantal producten
 • Aantal ingrediënten
 • Aantal vereiste audits
 • Risiconiveau van producten
Vanaf hoeveel personen kan ik bestellen?

Bij ons kun je al vanaf 20 personen een maaltijd bestellen voor gratis bezorgen in Den Haag, Delft en Rijswijk. Bij minder dan 20 bestellingen kunnen ze worden afgehaald in Rijswijk.

Tot wanneer kan ik mijn bestelling annuleren?

Annuleren is kosteloos tot 7 dagen vóór datum levering. Annuleert u later, dan brengt dit kosten met zich mee:

 • Binnen 3 dagen voor de beoogde datum van de levering: 100%;
 • Tussen 7 en 3 dagen voor de beoogde datum van levering: 50%;

Annuleren van een bestelling kan uitsluitend via het contactformulier.

Kan ik bepaalde gerechten in mijn maaltijd wijzigen?

Bij Toekiesfoodie zijn wij erg flexibel; u kunt gemakkelijk gerechten in uw maaltijd wijzigen. Mocht u bijvoorbeeld liever gebakken krieltjes hebben in plaats van aardappelgratin, of lamsvlees vervangen voor kip of rund is dit geen enkel probleem. Laat dit echter bij de plaatsing van de bestelling meteen weten, achter af wijzigingen kan vaak niet meer.

Afhankelijk van het soort wijziging van product samenstelling kunnen wij iets extra’s per persoon in rekening brengen, als dit het geval is zullen wij hierover contact met u opnemen.

Hoe worden warme gerechten geleverd?

Wij leveren uw maaltijd warm aan; dit betekent dat alles in speciale horecaboxen zit. Extra opwarmen kunt u doen in de magnetron.

Kan ik na het plaatsen van een bestelling het aantal personen nog wijzigen?

Het makkelijkste is om een week vooraf de wijzing van het aantal personen door te geven. Dit voorkomt tussentijdse aanpassingen en de prijsberekening.

Voedselallergie

Ben je allergisch voor bepaalde voedingsstoffen en/of ingrediënten? Geef dit meteen door tijdens het plaatsen van de bestelling. Op het formulier afrekenen in de winkelwagen staat onderaan de mogelijk om een notitie te schrijven. Schrijf duidelijk voor welke voedingsstoffen en/of ingrediënten je allergisch bent.

Voedselallergie is een abnormaal sterke reactie van het afweersysteem op eiwitten in ons voedsel. De eiwitten die een reactie veroorzaken, noemen we allergenen. Deze eiwitten (allergenen) worden door het lichaam als indringers gezien, die onschadelijk moeten worden gemaakt. Als je steeds dezelfde klachten ervaart na het eten van bepaald voedsel, zoals buikpijn, diarree, hoesten, dikke lippen of vlekjes op je huid, kan dit wijzen op een voedselallergie. Een voedingsdagboek kan helpen om uit te zoeken welk voedsel de klachten veroorzaakt.

Beauty & Fashion

Wat zijn Indiase sieraden?

Indiase sieraden zijn een fascinerende mix van traditie, vakmanschap en culturele betekenis. Laten we eens kijken naar enkele van de prachtige sieradenstijlen uit India:

 1. Kundan-sieraden: Kundan is een traditionele vorm van sieraden die zijn oorsprong vindt in Rajasthan. Het beschikt over ingewikkelde gouden zettingen met edelstenen, vaak in levendige kleuren. De stenen zijn gezet zonder zichtbare tanden, waardoor een naadloze en koninklijke look ontstaat.
 2. Jhumka’s: Jhumka’s zijn klokvormige oorbellen die elegant bungelen. Ze zijn er in verschillende maten en uitvoeringen, versierd met parels, kralen of edelstenen. Jhumka’s zijn populair in heel India en worden vaak gedragen tijdens feestelijke gelegenheden.
 3. Huwelijk sieraden: Geïnspireerd door oude architectuur, wordt deze sieradenstijl gekenmerkt door ingewikkelde motieven, waaronder goden, bloemen en geometrische patronen. Deze sieraden zijn meestal gemaakt van goud en worden gedragen tijdens religieuze ceremonies en bruiloften.
 4. Meenakari-sieraden: Meenakari omvat het emailleren van kleurrijke ontwerpen op metalen oppervlakken, vaak goud of zilver. Het levendige emailwerk zorgt voor een verbluffend contrast met het metalen onderstel. Meenakari-sieraden worden vaak gezien in Rajasthan en Gujarat.
 5. Polki en Kundan: Polki verwijst naar ongeslepen diamanten, terwijl Kundan de kunst is om deze diamanten in goud te zetten. Polki- en Kundan-sieraden zijn favoriet bij bruiden vanwege hun tijdloze elegantie en sprankeling. Ze worden vaak gecombineerd met kleurrijke edelstenen.
 6. Antieke sieraden: Antieke stukken hebben ingewikkeld vakmanschap en hebben vaak een vintage of erfstukgevoel. Deze ontwerpen bevatten motieven uit verschillende historische perioden en worden gekoesterd vanwege hun uniciteit.
 7. Bruidssets: Indiase bruidssieradensets zijn uitgebreid en omvatten kettingen, oorbellen, armbanden. Deze sets zijn vaak zwaar, versierd met edelstenen en symboliseren voorspoed en huwelijksgeluk.
 8. Neusringen (Nath): Neusringen zijn een belangrijk onderdeel van Indiase sieraden. Ze zijn er in verschillende stijlen, van eenvoudige studs tot uitgebreide hoepels met kettingen. In sommige regio’s dragen bruiden grote naths tijdens hun huwelijksceremonies.
 9. Armbanden (Chudi): Armbanden zijn van cultureel belang en worden gedragen door vrouwen van alle leeftijden. Ze kunnen gemaakt zijn van goud, glas of lak. Glazen armbanden, vooral in levendige kleuren, zijn populair tijdens festivals.

Onthoud dat Indiase sieraden niet alleen over versiering gaan; het draagt verhalen, tradities en emoties met zich mee. Elk stuk weerspiegelt het rijke erfgoed en de artistieke erfenis van India.

Tot wanneer kan ik mijn bestelling wijzigen?

Binnen vier uur nadat je je bestelling hebt geplaatst, kun je een wijziging aanbrengen door middel van contact op te nemen met de klantenservice. Een wijziging waardoor het te betalen bedrag verandert is niet mogelijk, hierbij zul je de order volledig moeten annuleren.

Tot wanneer kan ik een order annuleren?

Binnen 4 uur na plaatsen van uw order kunt u gratis annuleren. Vul het contactformulier in dat op onze website staat.

Kan ik oorbellen retourneren?

Oorbellen kunnen niet teruggestuurd worden.

Moet ik als klant zelf de kosten voor het retourneren betalen?

Ja, je betaalt zelf de kosten voor het retourneren.

Hoelang duurt het voordat mijn retourzending is verwerkt?

Retourzendingen worden binnen 10 dagen nadat wij ze hebben ontvangen, verwerkt. 

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Niet-gepersonaliseerde sieraden en ringen (behalve oorbellen) kunnen binnen 7 dagen na ontvangst op eigen kosten worden geretourneerd.

Hoe moet ik mijn sieraden bewaren en schoonmaken?

We raden u ten zeerste aan om uw sieraden te bewaren in het door ons geleverde zakje of in het sieradendoosje. Bewaar de sieraden niet in een vochtige omgeving (zoals een badkamer).

Idealiter bewaart u uw sieraden apart, zodat ze niet tegen elkaar wrijven of in de war raken. Voor een lichte reiniging polijst u uw artikelen voorzichtig met een zachte, pluisvrije doek om krassen te voorkomen.

Wat is de garantietermijn voor de sieraden?

Wij werken niet met garantietermijn, omdat onze sieraden goedkoop zijn. Wij nemen onze kwaliteit zeer serieus en willen garanderen dat ieder vraagstuk individueel wordt bekeken. Daarom beoordelen wij elke situatie afzonderlijk om te kijken wat er aan de hand is en hoe we tot een oplossing kunnen komen.

Kan ik mijn bestelling ophalen?

Ja, dat kan! Haal uw bestelling op het adres dat wij u na de bestelling opgeven.

Kan mijn bestelling naar een ander adres worden doorgestuurd?

Ja dat kan voor alle Nederlandse bestellingen, dit kunt u tijdens de bestelling meteen online opgeven.

Moet ik thuis zijn om mijn pakket in ontvangst te nemen?

Het kan zijn dat u niet thuis bent wanneer uw bestelling wordt afgeleverd. Geen probleem, de koeriersdienst zal het nog een keer proberen en anders leveren ze uw pakket af bij de buren of bij een servicepunt in de buurt. Wij sturen in ieder geval de zending aangetekend naar u.

Wat

Translate »
error: Content is protected !!