Ramadān 2024

KZG Beauty & Fashion gaat Inshā’Allāh wederom met haar winkel in de Masjid Noeroel Islam staan.

Ramadān al-Mubārak is de negende maand van de islamitische kalender, die door moslims over de hele wereld wordt waargenomen als een maand van vasten, gebed, bezinning en samenzijn. Het is één van de vijf zuilen van de islam, die de basis vormen van het moslimleven.  Tijdens de Ramadān vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang en onthouden ze zich van eten, drinken en andere fysieke behoeften.  Het vasten is bedoeld om moslims te helpen zelfdiscipline, zelfbeheersing en empathie te ontwikkelen voor degenen die minder geluk hebben. Het is ook een tijd voor spirituele reflectie, gebed en het lezen van de Heilige Qur’ān. Het einde van de Ramadān wordt gemarkeerd door Eid al-Fitr, een festival dat het verbreken van het vasten viert.

Translate »
error: Content is protected !!